Veelgestelde vragen

Home 5 Werken bij Holland Lines 5 Protected: Medewerker 5 Veelgestelde vragen HNL

Onboarding

Hoe laat moet ik bij de Eemshaven zijn?

De boarding tijd in Eemshaven is tussen 12:00 en 14:00. Zorg er alsjeblieft voor dat je binnen deze tijd aanwezig bent aan boord van het schip.

Waar moet ik mij melden als ik aan boord kom?

Bij entree van het schip moet je je eerst melden bij de beveiligingsmedewerker. Vervolgens neem je de lift of trap naar de 6e verdieping. Vanaf de lift ga je twee keer naar rechts om bij de receptie te komen. Aangekomen bij de receptie geef je je naam en functie. Vervolgens wordt je begeleid naar jouw cabin en werkplek en ontvang je een sleutel.

Waar kan ik parkeren bij de Eemshaven?

Als je aankomt bij de terminal op Borkumkade 7 kan je je melden bij het hek. Er is een ingang bij het terminalgebouw en een tweede ingang 200 meter daarvoor. Je krijgt toegang via een intercom. Als je eenmaal binnen bent kun je parkeren bij een gratis parkeerplaats die zich bevindt bij het schip.

Wat moet ik meenemen aan boord?
  • Je paspoort;
  • Een afgedrukte versie van je MLC document;
  • Afgedrukte versies van al je certificaten (medische keuring, STCW certificaat, E-learning certificaten);
  • Kleding voor in je vrije tijd;
  • Zwarte/donker blauwe anti-slip schoenen.

Werken aan boord

Heb ik mijn eigen cabin?

Tijdens je verblijf aan boord heb je toegang tot een cabin en bijbehorende faciliteiten. Een prive cabin kan niet gegarandeerd worden. Eenmaal aan boord is er uiteraard wel de kans op een eigen cabin als er een vrijkomt.

Kan ik van boord af in mijn vrije tijd?

Je mag alleen van boord af in je vrije tijd, als je toestemming hebt van je supervisor of manager.

 

Mag ik aan boord in publieke ruimtes komen?

Je mag alleen bij de publieke ruimtes komen en gebruik maken van het theater, etc. met toestemming van je supervisor of manager.

Mag ik piercings en sieraden dragen?

Ringen, armbanden, horloges en andere sieraden mogen niet gedragen worden tijdens werktijden. Ook is het gewenst zichtbare tatoeages te bedekken tijdens je dienst.

Krijg ik eten en drinken aan boord?

Maaltijden, snacks en non-alcoholische drankjes zijn aan boord gratis verkrijgbaar voor personeelsleden. Er is een restaurant voor personeelsleden. Het restaurant is geopend tussen 6:30-8:30, 11:30 – 13:30, 17:00 – 19:00 en 19:30 – 20:30.

Waar kan ik mijzelf ziekmelden?

Je kunt je bij ons ziekmelden.

Emailadres: hollandnorwaylines@ocre.nl

Telefoonnummer: +31(0)70 2400170

Rotaties en uren

Waar kan ik naar toe met vragen over de planning van mijn rotatie?

OCRE is alleen betrokken bij de planning aan het begin van je eerste rotatie. Hierna zal Columbia Ship Management verantwoordelijk zijn voor de planning van je rotaties en OCRE heeft hier verder geen invloed op. Als je vragen hebt over je rotaties, kan je terecht bij de Chief Purser, of je kan direct contact opnemen met Columbia Ship Management.

Hoeveel uur per week moet ik werken?

In beginsel werk je volgens het reguliere vaarschema alleen maar zeediensten. Dit betekent een werkweek van 56u op basis van 8 uur per dag een werkweek aan boord is 7 dagen. Hiernaast kan het zijn dat je overuren werkt die tegen overwerktarief aan je worden betaald.

 

Waar kan ik mijn overuren invullen?

Je overuren moeten goedgekeurd worden door je supervisor/manager. Vervolgens zal je supervisor/manager deze invullen in het ‘Watchkeeper’ systeem. Deze gegevens worden door OCRE gebruikt voor de verloning.

 

Hoe lang zijn de rotaties?

Rotaties duren 2 of 4 weken. Je bent dus 2 of 4 weken aan boord en 2 of 4 weken vrij. Het streven is dat iedereen uiteindelijk een 2 weekse rotatie zal draaien. Meestal duurt de eerste rotatie 4 weken en wordt dit teruggebracht naar 2 weken als er een werknemer beschikbaar is waarmee je af kunt wisselen (back-to-back).

 

Betalingen en contract

Wanneer wordt ik uitbetaald?

Je salaris wordt uiterlijk de 26e van elke maand uitbetaald. Je supervisor zal je werkuren registreren in het ‘Watchkeeper’ systeem. Op basis van de uren die hierin verwerkt zijn, zal OCRE je standaard maandloon uitbetalen en opgebouwd verlof verwerken.

 

Hoe kan ik mijn reiskosten doorgeven?

Je reiskosten worden uitgerekend op basis van je huisadres en het aantal keer dat je hebt gereisd. Deze reiskosten zullen de maand erna worden uitbetaald. Deze hoef je dus niet door te geven door middel van een expense sheet aan het begin/einde van je rotatie.

 

Wanneer worden mijn overuren uitbetaald?

Overuren worden de eerstvolgende maand uitbetaald. Omdat het aantal overuren pas bekend is aan het einde van de maand zullen wij uiterlijk de 26e van elke maand de overuren van de maand daarvoor uitbetalen.

 

Hoe werkt het met verlofdagen?
Voor elke dag dat je aan boord werkt, krijg je een halve verlofdag. Het saldo van je verlof is zichtbaar op je loonstrook. Het saldo op je loonstrook geeft altijd het saldo aan van de vorige maand.
Welke reiskosten worden door OCRE vergoed?

De reiskosten tussen je huisadres en de Eemshaven en terug worden vergoed op basis van tweede klas openbaar vervoer.

 

Waar kan ik naartoe met vragen over mijn contract?

Voor vragen over je contract kan je contact op nemen met OCRE.

Emailadres: hollandnorwaylines@ocre.nl

Telefoonnummer: +31(0)70 2400170